Relatietherapie Dordrecht

Op dit moment geef ik geen Relatietherapie meer. Op zoek naar goede relatietherapie in de buurt? Kijk op Psyned, of bel de medewerkers van Psyned direct op 085-4014720.

Als liefde steeds zwaarder wordt

Als het in je relatie niet goed gaat, dan raakt je energie op. Niets gaat goed, en je voelt je vooral moe. Je sleurt jezelf door de dag heen. Je gaat dingen vermijden; moeilijke onderwerpen, elkaar en je eigen gevoelens. In stilte stellen jullie dezelfde vraag: hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Maar jullie zijn nog bij elkaar

Misschien zijn jullie nog bij elkaar omdat je je kunt herinneren hoe het was, wat jullie allemaal van plan waren. Hoe jullie liefde in het begin was, en hoe jullie wilden leven. Of jullie zijn nog uit gewoonte bij elkaar, of voor de kinderen. Je weet dat het het waard is, alleen, niet zoals het nu gaat. Maar elke keer als jullie er samen over praten, loopt het uit op ruzie. Dezelfde verwijten gaan over en weer.

Niet alleen…

Doe het niet alleen. Jullie zijn in patronen beland waar jullie niet boven uit kunnen stijgen. Het gesprek dat jullie, in woorden en daden voeren, is al zo vaak herhaald (‘daar gáán we weer’) dat de uitkomst eigenlijk al bekend is. Met relatietherapie in Dordrecht help ik jullie die patronen te doorbreken, open te staan voor elkaars gevoelens, emoties, wensen; om elkaar weer echt te zien.

Trouwens, ook als het goed gaat!

Veel mensen denken dat je alleen naar een relatietherapeut gaat als ‘hij op de bank slaapt’. Maar niets is minder waar. Ook als alles goed gaat verdient jullie relatie aandacht. Niet om te voorkomen, maar om nóg dichter bij elkaar te komen. Om elkaar nóg beter te begrijpen en samen nóg vrijer te zijn met zijn twee.

Schrik niet

Je denkt dat je elkaar door en door kent, dat je alles van elkaar weet. Maar dat is zeker niet zo; in reguliere therapie kunnen mensen erg geconfronteerd worden met wie ze zijn, in relatietherapie geldt dat dubbel. Het kan ook zijn dat één van jullie onuitgesproken psychische klachten heeft die zwaar op jullie relatie drukken maar nooit echt benoemd zijn.

Relatietherapie is wat dat betreft echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen.

Uit elkaar gaan kan

Soms kom je er samen niet meer uit. Dan ga je uit elkaar. Dat heeft praktische kanten, juridische, maar ook emotionele en gevoelsmatige. Jullie zijn voor de rest van jullie leven ooit samen geweest, misschien zijn er kinderen. Zij, jullie en de relatie die jullie hadden verdienen een respectvolle afsluiting op alle gebieden. Samen met een relatietherapeut kunnen jullie daarvoor zorgen.

Lees meer over jullie relatie & seksualiteit.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan ervaren relatietherapeuten uit het hele land, waaronder ikzelf.

Contact

Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag over relatietherapie in dordrecht? Bel dan voor een afspraak of stuur even een mailtje naar Relatietherapeut Dordrecht – Betty Verhoek.