Wanneer ga je naar een therapeut?

We hebben allemaal wel eens periodes dat het minder goed gaat. Misschien is je iets ergs overkomen, maar misschien is er geen directe aanleiding, en voel je je gewoon rot. Meestal gaat het ook wel weer voorbij, je vind een oplossing, bijvoorbeeld met je familie of vrienden. Maar soms blijft het hangen en blijf je je rot voelen. En dan kan je omgeving je niet helpen. Je zit vast. Dan doe je er goed aan om in therapie te gaan. De therapeute kan je goed en snel weer in de juiste richting helpen.

Naar wie ga je?

Een therapeut/psycholoog kiezen is heel persoonlijk. Je kunt je huisarts vragen er een aan te bevelen, of je kunt zelf iemand zoeken. Het is belangrijk dat je je goed voelt bij je behandelaar en dat is heel persoonlijk. Bij Therapie Dordrecht kijken we tijdens de eerste gesprekken of het klikt tussen ons. En als die klik er is, dan gaan we aan de slag. Of beter, jij gaat aan de slag.

Hoe gaan we te werk?

Ik probeer je hulpvraag duidelijk te krijgen door je klachten in kaart te brengen. Zo krijg je een helder beeld van de behandeling, waarmee ik jouw klachten aan ga pakken. Daarbij houd ik natuurlijk rekening met jou. Wat past het beste bij je? In de regel hebben we 5 tot 10 behandelingen nodig om je klachten aan te pakken. Een sessie duurt ongeveer 45 minuten.

Zijn mijn klachten dan verdwenen?

Meestal wel. Na behandeling is je klacht vaak weg. Of weet je in ieder geval beter hoe je er mee om moet gaan.

Contact

Wil je meer weten over therapeuten in Dordrecht, of heb je een specifieke vraag, bel me even voor een afspraak op  078 – 7802338 of stuur een email naar Betty Verhoek.